Om mig

Höj! Berra heter jag och det här är min blogg. Jag är en kille från Malung vars största intresse är natur och friluftsliv, och då framförallt den skandinaviska naturen. För er som inte vet vad Malung är så kan jag berätta att det är en ort i Dalarna, närmare bestämt Västerdalarna. Den ligger ungefär en timme från skidmeckat Sälen som jag antar att desto fler har hört om. Här bor jag och trivs väldigt bra, men jag tycker också om att resa till nya platser och det är främst friluftsresor i Sverige, Norge och Finland som lockar mig.

Vad handlar den här bloggen om?
Ja, det kanske ni redan har listat ut. Här skriver jag om mitt naturintresse och mina resor, både i hemtrakterna och längre bort. Jag vill helt enkelt dela med mig av mina upplevelser och kanske tipsa andra om spännande platser att besöka. Jag bloggar också en del om vad som händer här hemma i Malung och om mitt liv i övrigt. Jag tipsar kanske om bra naturfilmer, diskuterar aktuella händelser i världen eller berättar om mitt favoritlag Djurgården. Så det blir lite allt möjligt kan man säga, men med mycket fokus på natur.

Malung har väldigt mycket vacker natur med flera naturreservat och intressanta platser och jag känner mig väldigt lyckligt lottad som inte behöver åka speciellt långt för att få fina naturupplevelser. Som kvarnstensbrottet i Östra Utsjö till exempel, som är ett av Sveriges största kvarnstensbrott. Där ligger kvarnstenar kvar från den tid då man tillverkade sådana där. De äldsta fynd man gjort av kvarnstenar som huggits i Malung är daterade till cirka 800 år efter Kristus! Det tog tid att göra en kvarnsten och hade man otur så sprack den. Åtskilliga timmars arbete för ingenting – men det är tur för oss som kan se de här lämningarna av gamla kvarnstenar som gått sönder och lämnats kvar.

Här kan du se en fin film om kvarnstensbrottet och dess natur (dock ej filmad av mig).