Sova i naturen

Jag tänkte prata (eller skriva) lite om att övernatta i naturen. Jag är en sådan som älskar att sova utomhus. När jag är ute på mina friluftsresor har jag alltid med mig tältet. Dels är det smidigt att kunna slå läger i princip var som helst, och dels så tycker jag att man kommer närmare naturen när man sover i tält än när man sover i övernattningsstugor. Det finns en charm med att tälta som jag älskar. Det där med att det blir för varmt eller kallt eller fuktigt är inget som jag bryr mig om. Man anpassar sig helt enkelt efter rådande väder så brukar det inte alls vara några problem. Men visst finns det också de gånger då jag övernattar i en stuga om det finns någon lämplig efter vägen. Det kan vara skönt att komma in ibland, speciellt om det är väldigt blött eller kallt ute och man behöver torka kläder eller tina upp tårna. Men oftast är det tältet jag sover i.

Välj tält efter tur
På längre vandringar har jag med mig ett lite rejälare och ordentligare tält. Det behövs när man inte har så mycket annat tak över huvudet. Samtidigt måste tältet också vara så lätt att det inte blir för jobbigt att bära det längre sträckor, och det måste vara smidigt att sätta upp. Ett tält av bra kvalitet är ett måste och där ska man inte snåla. Jag har också ett mindre tält, mer som ett vindskydd/solskydd/strandtält som jag har med mig om jag bara ska ut och sova en enstaka natt och jag vet att vädret kommer att vara okej. Det har jag köpt för 599 kronor på Biltema och det är perfekt för enklare övernattningar.

Läs också det här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *